Zwangerschapsconsultaties

De vroedvrouw is de meest aangewezen persoon om een normale zwangerschap, bevalling en kraamtijd te begeleiden. Het is wetenschappelijk bewezen dat een persoonlijke begeleiding tot een betere beleving van de zwangerschap en het ouderschap leidt.

Bij Zwanger in Brussel combineren we maandelijkse check-ups met info over het geboorteproces in een rustige omgeving zonder lange wachttijden. We informeren jullie over het verloop van je zwangerschap, bevalling, kraamtijd en borstvoeding. Daarnaast maken we voldoende tijd voor bijkomende vragen.

De consultaties gaan door op verschillende locaties. We hebben elke dag consultaties in onze praktijk in Molenbeek aan het kanaal, tegenover de Dansaertwijk. Op maandagnamiddag zijn we te vinden in Praktijkhuis Bles in Laken (naast huisartsenpraktijk De Tandem).


PRENATALE CONSULTATIES

De eerste consultatie duurt een uur waarbij we je dossier openen en uitleg geven over onze werking en tarieven. Daarnaast is er tijd voor vragen, doen we een medisch onderzoek (inclusief bloedafname indien nodig) en voorzien we een moederboekje. De volgende medische consultaties duren telkens 30 minuten.

De frequentie van de consultaties loopt op van één keer per maand tijdens de eerste maanden tot wekelijks tijdens de laatste weken van je zwangerschap.

Het medisch onderzoek bestaat uit:

  • het controleren van je bloeddruk
  • het meten van de baarmoederhoogte om de groei van jullie kindje op te volgen
  • het voelen aan de buik vanaf 28 weken zwangerschap om de ligging van de baby te bepalen
  • het luisteren naar het hartje van de baby

We geven je een voorschrift voor de echo's op 12, 22 en 32 weken. We doen één keer per trimester een bloedafname of vaker indien gewenst. Bij het vermoeden van een probleem, verwijzen we je door naar je huisarts of gynaecoloog.

Praktisch

Afspraken zijn mogelijk in:

  • Praktijk Zwanger in Brussel in Molenbeek - Verrept-Dekeyserstraat 39, 1080 - elke weekdag
  • Praktijkhuis Bles in Laken (huisartsenpraktijk de Tandem) - Pannenhuisstraat 46, 1020 - maandag (tussen 12u30 en 16u)

Wij raden aan zo vroeg mogelijk contact met ons op te nemen. Welkom!

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x