Kraamtijd traject

Om een goede postnatale opvolging te garanderen, stellen we een standaard pakket aan consultaties voor. Nieuw is het online programma van de Melk Kliniek om zonder zorgen je baby te kunnen voeden! Je vroedvrouw post er informatie, filmpjes en er is een sterke online community van jonge ouders. Kom eens kijken: 

 

 • Eerste twee weken na de bevalling: huisbezoekjes door jouw zelf gekozen vroedvrouw. Bij borstvoedingsproblemen of pijn na de eerste week kan je je vroedvrouw vragen het advies van een lactatiekundige in te winnen of je neemt een online afspraak. Voor dringende vragen bel je me best even op 0495/ 881502

 • 4 weken na de bevalling: consultatie met jouw vroedvrouw/lactatiekundige
  De focus ligt op borstvoeding, gewicht baby, algemeen welbevinden moeder en partner.

 • 6 weken na de bevalling: postpartum controle voor moeder en kind bij jouw vroedvrouw of gynecoloog.
  Het is een medische check-up om het fysieke herstel van de moeder na de bevalling te evalueren, gecombineerd met een medische controle van de baby.

 • 8 weken na de bevalling: slaapconsult en nachtvoedingen
  De focus ligt op slaapritme baby, algemeen welbevinden moeder en gezin.

 • 12 weken na de bevalling: "Back to Work"-consult
  (ondersteuning bij de terugkeer naar de werkvloer)

 • 16 weken na de bevalling:  start vaste voeding; papjes of stukjes

Dit kan ook nodig zijn:

 • consult afbouwen moedermelk of volledig stoppen.

 • Bespreking bevallingservaring

Je kan dit traject volgen bij je eigen vroedvrouw en De Melk Kliniek contacteren indien nodig. Mocht je van onze diensten wensen gebruik te maken kan je in de zwangerschap al komen kennismaken. Bij eerdere borstvoedingsproblemen vinden we het fijn om je verhaal al te kennen en een plan op te stellen voor na de  bevalling. Graag zien we jullie ten minste één keer voor de bevalling.

Een gepersonaliseerd traject is uiteraard ook mogelijk en afhankelijk van jullie zorgvraag. Graag gaan we hierover in gesprek tijdens een consult. 
Welkom!

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x