19 oktober 2022

Huisbezoeken na de bevalling

Na je bevalling komen we graag bij jullie thuis langs. Vaak is het om jullie gerust te stellen dat alles goed gaat en vragen te beantwoorden. We kijken natuurlijk ook of er geen medische problemen zijn met moeder en baby. Voor huisbezoeken werkt Elke samen met vroedvrouw Eileen

Als er in de eerste 2 weken een borstvoedingsprobleem is of er zijn  twijfels kan een lactatiekundige aan huis ook nodig zijn voor jou en je baby en dan komt Elke langs gefietst. Dit kan in aanvulling zijn op de huisbezoeken van je eigen vroedvrouw maar dan liefst niet op dezelfde dag.

Tijdens een huisbezoek voor lactatie hebben we oog voor de volgende zaken:

  • Begeleiding bij moeilijke borstvoeding

  • We kijken liefst mee tijdens de voeding

  • We leren je  verschillende houdingen om zo makkelijk mogelijk  te voeden

  • Opvolging moeder - borsten en tepels 

  • Observaties baby; algemeen welzijn, mondonderzoek en gewicht

  • Ruimte voor het beantwoorden van vragen

Hoe vaak de vroedvrouw langskomt, is steeds in overleg met jullie. Wij komen aan huis de eerste 2 weken na de geboorte. (of langer indien nodig)

De Melk Kliniek is 24u/24u telefonisch beschikbaar voor dringende borstvoedingsvragen (zie contact). Gelieve ons enkel in dit geval op te bellen. Voor niet-dringende vragen kan je ons dagelijks tussen 13-18u opbellen of stuur een mailtje info@zwangerinbrussel.be

Alle vroedvrouwen en lactatiekundigen van Zwanger in Brussel werken volgens de kwaliteitsrichtlijnen van het ‘Good Practice’-label, waardoor we kwaliteitsvolle zorg kunnen verzekeren.

Kijk ook eens naar de online Melk Kliniek; het is een community van voedende moeders die je hier kan vinden  via de app. 

Of spring eens binnen op de Babyboost - het wekelijks lunchmoment voor ouders in onze praktijk. (niet in de schoolvakanties)


Welkom!

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x