Dunstan babytaal

In de eerste maanden communiceert een baby vooral met lichaamstaal en reflexmatige geluiden. Als kersverse ouder kan je soms radeloos zijn, vooral als je baby huilt en je geen idee hebt wat er scheelt. Gaat het om honger, boertje, vermoeidheid, krampjes, ongemak?

De Dunstan Babytaal helpt jou de noden achter deze geluiden te ontcijferen. Observeer en luister voordat het gehuil losbarst. Zo kan je ontdekken wat er aan de hand is en gericht ingaan op de achterliggende behoefte. Jouw kindje huilt minder en jouw zelfvertrouwen als ouder groeit. Zo fijn voor de verbinding met jouw kindje en met elkaar als ouders!

Met de Dunstan Babytaal leer je vijf universele reflexgeluiden onderscheiden die baby’s maken om hun behoeften aan te geven. Deze geluiden zijn gebaseerd op basisreflexen en daardoor onafhankelijk van de taal die ouders spreken. Na een maand of vier verdwijnen deze geluiden. Vandaar dat het aanleren bij voorkeur gebeurt op het einde van de zwangerschap of in de eerste weken na de geboorte.

inhoud workshop Dunstan babytaal

Sessie 1: Kennismaking met Dunstan Babytaal methode

Vijf universele baby reflexgeluiden worden uit de doeken gedaan. We bespreken ook hoe je als ouder kan ingaan op deze behoeften.

Voor wie? zwangere (36-40 weken) met partner

Wanneer: zaterdag 9u30 - 11u

Door wie? Dunstan Babytaal Trainer Karen van Numinatal® (www.numinatal.be).

Taal: Nederlands

Inschrijving: via inschrijvingsformulier van Zwanger in Brussel

Prijs: 35€ per ouderpaar (alleenstaande ouders: breng gerust iemand mee!)

Sessie 2: Gezellige bespreking van persoonlijke ervaring met Dunstan Babytaal

Datum: afhankelijk van geboortedata van alle deelnemertjes.


Welkom!

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x