Birth Matters!

Maak kennis met BirthMatters! Een platform voor jonge vrouwen, toekomstige of kersverse ouders, student vroedvrouwen of vroedvrouwen met reeds vele jaren ervaring.

BirthMatters is een wegwijzer naar de keuzemogelijkheden binnen het traject van zwangerschap, geboorte, kraamperiode, … Het toont welke mogelijkheden er ter beschikking zijn binnen de geboortezorg en helpt door het bos de bomen opnieuw te zien

BirthMatters is een positieve plek waar vrouwen geïnspireerd en gesterkt worden om vol vertrouwen hun eigen keuzes te kunnen maken. Want laat ons duidelijk zijn: er is niet 1 juiste weg. Iedere vrouw kan op zoek gaan naar de weg die bij haar past. Bekijk het als een flexibel parcours naargelang haar wensen, afhankelijk van hoe ze in het leven staat en naar wat ze op zoek is.

Over de oprichters van BirthMatters

Ons verhaal start vanuit de liefde voor onze job. En wat voor een job!
Vroedvrouw, dat ben je, in hart en nieren.
Wat een voorrecht is het om dagelijks jonge gezinnen, ouders, vrouwen te kunnen informeren over hun rechten en mogelijkheden. Wat een voorrecht is het om samen met hen een krachtig geboorteverhaal te schrijven, met respect voor de autonomie van de vrouw.

Wij zijn allen Belgische vroedvrouwen, ervaren in het autonoom begeleiden van geboortes en verenigd door onze passie voor vroed-vrouw-geleide geboortezorg. Sinds enkele jaren proberen we de noden van de vroedvrouwen die autonoom bevallingen begeleiden in kaart te brengen. We werken stap voor stap aan een betere omkadering voor onze beroepsgroep, op uiteenlopende vlakken. Het kenbaar maken van het belang van een vroedvrouw gaat voor ons hand in hand met het breed informeren van (toekomstige) ouders. Dus maakten we van birthmatters.be ons volgend project.

Benieuwd naar meer? 

Welkom!

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x