Zwangerschapsconsultaties

Kom tijdens je zwangerschap op spreekuur bij de vroedvrouw, wij zijn gespecialiseerd in de medische begeleiding van fysiologische zwangerschappen

De vroedvrouw is de meest aangewezen persoon om een normale zwangerschap, bevalling en kraamtijd te begeleiden. Het is wetenschappelijk bewezen dat een persoonlijke begeleiding tot een betere beleving van de zwangerschap en het ouderschap leidt!

Bij Zwanger in Brussel combineren we maandelijkse check-ups met info over het geboorteproces in een rustige omgeving, zonder lange wachttijden. We informeren jullie over het verloop van je zwangerschap, bevalling, kraamtijd, borstvoeding en er is voldoende tijd voor vragen.

De consultaties zijn mogelijk op verschillende locaties. In onze praktijk in Molenbeek, aan het kanaal, tegenover de Dansaertwijk. Op dinsdagnamiddag in Huis van het Kind Noord in Schaarbeek. En op woensdagvoormiddag in SeeU in Elsene.

CONSULTATIES

De eerste consultatie duurt een uur waarbij wij je dossier openen en uitleg geven over onze werking. Daarbij is er tijd voor vragen, doen we een medisch onderzoek (inclusief bloedafname indien nodig) en voorzien we een moederboekje. De volgende medische consultaties duren telkens 30 minuten.

De frequentie van de consultaties loopt op van één keer per maand tijdens de eerste maanden, tot wekelijks tijdens de laatste weken van je zwangerschap.

Het medisch onderzoek bestaat uit:

  • controleren van je bloeddruk
  • meten van de hoogte van je baarmoeder om de groei van jullie kindje op te volgen
  • voelen van de buik vanaf 28 weken zwangerschap om de ligging van de baby te bepalen
  • luisteren naar het hartje van de baby

We geven je een voorschrift voor de echo's op 12, 22 en 32 weken. We doen één keer per trimester een bloedafname, of vaker indien gewenst. Bij vermoeden van een probleem, verwijzen wij je door naar je huisarts of gynaecoloog.

Bij ons ben je steeds in goede handen!

Praktisch

Afspraken zijn mogelijk in:
- Huis van het Kind Noord in Schaarbeek - Vooruitgangstraat 319, 1030 - dinsdag/donderdag
- SeeU in Elsene - Fritz Toussaintstraat 8, 1050 (gebouw Q) - op woensdag/vrijdag
- Praktijk Zwanger in Brussel in Molenbeek - Verrept-Dekeyserstraat 39, 1080 - elke weekdag

Neem zo vroeg mogelijk contact met ons op!
Vul het inschrijvingsformulier in om een afspraak te maken.
Wij reageren uiterlijk de volgende werkdag op e-mails. Mocht dit niet het geval zijn, is het even heel druk of is er iets misgelopen. Dan mag je ons een herinnering mailen. Controleer ook of onze e-mail misschien in je spam is terechtgekomen.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x