Osteopaat

Individuele consultatie bij de osteopaat

An Roobaert is al een aantal jaar een vaste collega en wij verwijzen met plezier naar haar door bij fysieke klachten tijdens de zwangerschap of na de bevalling. Zij doet consultaties bij ons in de praktijk op maandag. Op andere dagen zit zij in haar eigen praktijk (Vondel 8, 1500 Halle).

An Roobaert: "Ik studeerde in 1999 af als kinesitherapeute. Daarna volgde ik de full-time opleiding osteopathie aan ‘The International Academy of Osteopathy’ waar ik in 2002 mijn diploma als osteopaat DO-MROB behaalde. Gezien mijn passie om met baby’ s en kinderen te willen werken steeds groter werd volgde ik tussen 2008 en 2010 de tweejarige postgraduate opleiding ‘baby-en kinderosteopathie’ bij Pantha Rhei in Nederland."

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een behandelmethode waarin men met zachte, manuele technieken bewegingsverliezen in het lichaam opspoort en behandelt. Dit heeft als doel het evenwicht in het lichaam te herstellen. De osteopaat richt zich, in de eerste plaats, naar de oorzaak van dit bewegingsverlies. 

Osteopathie bij mama's

Vrouwen kunnen tijdens of na hun zwangerschap te kampen hebben met bewegingsverliezen of blokkades in de rug of bekken. 

Met osteopathie proberen we gedurende de zwangerschap het lichaam te ondersteunen zodat het verlost wordt van spanningen en blokkades. Zo proberen we de baby zoveel mogelijk ruimte te geven en de mama te ontlasten van spanning/pijn rond het bekken, thorax en wervelzuil.

Osteopathie bij baby's

Tijdens de zwangerschap/bevalling kunnen bepaalde druk/kracht-inwerkingen te groot zijn waardoor er daarna bij de baby spanningen (die zich niet altijd zelf herstellen) aanwezig blijven. 

In deze gevallen kan een osteopathische behandeling aangewezen zijn:

 • abnormale ligging (stuit, sterrenkijker, aangezichtsligging enz)
 • moeilijke spildraai, moeilijke geboorte van de schouders
 • navelstreng rond nekje
 • ventouse 
 • keizersnede
 • prematuriteit

Indien er bewegingsverliezen worden gevonden, worden deze met zeer zachte technieken losgemaakt (lichte mobilisaties), steeds met respect voor het kindje. 

Tijdens een bevalling ondergaat de baby een grote compressie. Na zes weken heeft deze zich voor een groot deel vanzelf hersteld (=decompressie). Rond deze periode is het dan ook aangewezen om een algemene osteopathische check-up in te plannen. 

Signalen van baby's

 • spijsverteringsproblemen (onrustig drinken, naslikken, teruggeven, stoelgangproblemen, krampen…)
 • asymmetrie van hoofdje/aangezicht
 • onrustig, huilen, slaapproblemen
 • abnormale houdings- of bewegingspatronen zoals overstrekken, asymmetrische houding, verkrampen
 • recidiverende infecties: keel, oor, sinussen

AFSPRAAK MAKEN

An is bereikbaar op 02/361 60 65 en 0473/22 31 90.
Meer informatie kan je vinden op haar website.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x