Positive parenting

LEZING Verbindend opvoeden

Kinderen die goed gehecht zijn, zijn later meer zelfverzekerd, zitten beter in hun vel, hebben een positiever zelfbeeld en zijn beter in staat om betekenisvolle relaties aan te gaan.

Deze hechting komt in het gedrang wanneer opvoeden gezien wordt als een machtsstrijd tussen ouder en kind. Wanneer kinderen gezien worden als manipulators die van hun ouders willen 'winnen', kan dit nefast zijn voor een diepe verbondenheid.

In deze uiteenzetting wordt ingegaan op het feit dat het helemaal ok is om tegemoet te komen aan de behoeften van je kindje. Dat je gerust je moederhart mag volgen en gerust mag zijn dat je geen kleine tirannetjes opvoedt wanneer je ze met liefde, aandacht en respect behandelt... Natuurlijk zijn er belangrijke voorwaarden zoals het respect voor je eigen grenzen en behoeften en het belang van sociale regels.

We gaan dus dieper in op de nadelen van opvoeden met straffen, belonen, time-outs en dikke duimen....en vooral hoe het anders kan.

Gegeven door Els Vandingenen (vzw Anna-Lena)

Praktisch

De lezing 'Verbindend opvoeden' is opgebouwd uit 3 webinars: 

  • Ik zie jou: authentieke en innige verbinding met je kind
  • Grenzen stellen: daadkrachtig en tegelijk respectvol handelen
  • Regulatie: emotieregulatie als sleutel tot verbinding 

Wanneer: zie website vzw Anna-Lena

Waar: online

Prijs: 1 webinar (1 uur) kost €10, bij het volgen van een reeks van 3 betaal je €25

Inschrijven kan via de website van vzw Anna-Lena. Vermeld tijdens je inschrijving zeker dat je via Zwanger in Brussel deelneemt aan de lezing.

Welcome!

keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x